Индия на изобилието и разкоша - приказка за махарани и махараджи

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 12 дни / 10 нощувки
Маршрут: София - Делхи - Удайпур - Джайпур - Агра - Делхи - София
Дати: 24.10.2020

Цени и дати на заминаване

Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
24.10.2020 04.11.2020 от 2998 лв. резервация

Туристическа програма


1 ден / София - Индия / Делхи
Екскурзията до Индия започва с полет от летище София към Ню Делхи.

2 ден / Делхи (закуска, обяд, вечеря)
Пристигане на летище Ню Делхи. Посрещане, трансфер до хотела, настаняване и кратка почивка. Обяд. Следва целодневна обиколка на Делхи, град с две лица, обърнати едновременно към миналото и съвремието. Започваме нашето запознанство със столицата Стария Делхи, белязан от господството на Моголската империя. Посещение на гробницата на император Хумаюн – своеобразен прототип на Тадж Махал. Посещение на Кутаб Минар – най-високото в света тухлено минаре. Разглеждане на Anchorджамията Джама Машид – най-голямата в Индия и Червената крепост, разположена на брега на свещената река Ямуна, построена от шах Джахан. Подължаваме с Новия Делхи, носещ отпечатъка на британското господство с широки булеварди и красиви зелени площи. Разглеждаме Вратата на Индия, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война и сградата на индийския Парламент, символ на независимостта на Индия и висш орган на законодателната власт. Вечеря. Нощувка.

3 ден / Делхи – Удайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Трансфер до летището и полет за Удайпур – Белия град. Настаняване в хотел. Обяд. Следобяд възможност за разходка с корабче по езерото Пичола – изкуствено сладководно езеро, създадено през 14 век, сред което блести белият Езерен дворец, лятната резиденция на махараджата на Удайпур, построен през 18 век и посрещал бележити гости като кралица Елизабет, Жаклин Онасис, Роджър Мур и др. Вечеря. Нощувка.

4 ден / Удайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Обиколка на Удайпур, наричан още Градът на Зората и “Източната Венеция”. Посещение на Градския дворец – най-внушителния дворцов комплекс в Раджастан, разположен на брега на езерото Пичола, чието строителство започва през 16 век и продължава през следващите 3 столетия. За разлика от други градове, където строги цитадели зорко пазят кралските дворци, в Удайпур елегантният дворец кротко се оглежда в изумрудените води на езерото. От всички царствени особи в Раджастан единствен махараджата на Удайпур е имал правото да носи титлата “махарана”, белег за голям престиж, което може би се обяснява с легендата, че семейството му произлиза от...слънцето. Посещение на Храма Джагдиш – красив хиндуистки храм от 17 век. Обяд. Посещение на Сахелион Ки Бари – прекрасен парк с фонтани, беседки, езерца с лотуси, създаден от махараджата на Удайпур за принцесата и нейната свита. Вечеря. Нощувка.

5 ден / Удайпур – Ранакпур - Джодпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Джодпур – Синия град, наречен така заради боядисаните си в синьо къщи.  По пътя спиране в Ранакпур – най-известното светилище на джаинистката религия. Обяд. В една долина на планинската верига Аравали се е скътал най-прочутият джайнистки храм – огромно мраморно творение от 15 век с 1444 колони, всяка отличаваща се от другите по своята резба. Огромният 1500 м2 комплекс със своите архитектурни и естетически решения e символ на джайнистката космогония. Настаняване в хотел в Джодпур. Вечеря. Нощувка.

6 ден / Джодпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение на крепостта Мехрангарх, главозамайващо орлово гнездо, кацнало на скалите на 100 м височина. Наречената “Великолепна” крепост от 17 век е една от най-импозантните в Индия, която е приютила зад високите си стени богато украсен дворец, даващ ни представа за живота и богатствата на махараджите. Като че ли най-вече там намира своя израз рицарският дух на тези принцове, обезсмъртен в миниатюрите от местната школа. Посещение на Джасвант Тада – великолепните гробници на принцовете, изваяни от бял мрамор. Обяд. Следобяд посещение на село на племето Бишнои – общност от природопоклонници, за които всички живи създания имат еднакво право на живот и използване на природните блага. Вечеря. Нощувка.

7 ден / Джодпур – Пушкар - Джайпур
Закуска. Отпътуване за Пушкар – град, възникнал според легендата от лотусов цвят и един от петте поклоннически центрове за вярващите хиндуисти. Посещение при Свещеното езеро с къпещите се по гатовете вярващи и храма на бог Брама, построен през 14 век и единствения, посветен на бога на Съзиданието. Обяд. Отпътуване за Джайпур – Розовия град, боядисан в розово по повод гостуването на Уелския принц преди много, много  години. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

8 ден / Джайпур – Розовия град (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Изкачване със слонове до крепостта Амбър – цитадела, разположена на хълм край Джайпур, откъдето са управлявали махараджите на Джайпур от 11 до 18 век. Външната строгост на крепостта Амбър контрастира с вътрешното и великолепие. Зад високите зидове ще видите уникални неща – зала с огледални мозайки, стъклописи от венецианско стъкло, хитроумна климатична система и цялото великолепие, сред което махараджата се е радвал на живота заедно със своите жени. Завръщане в Джайпур и провеждане на фотосесия пред Хава Махал, Двореца на ветровете – великолепна фасада с 953 прозореца от дялани орнаменти, зад която жените от харема са наблюдавали незабелязани живота на улицата. Обяд. Обиколка на Джайпур, столицата на Раджастан, създаден от един махараджа - астроном и урбанист - в началото на 17 век. Градът поразява не само с красивите си дворци, паркове и крепостни стени, но и със забележителната си планировка, изразена в прави и широки улици, пресичащи се под прав ъгъл. Започваме с посещение на Джантар Мантар, каменна обсерватория от 18 век, впечатляваща със своята точност и до днес и на Градския дворец, дворцов комплекс, част от който е превърната в музей, а друга част и до днес е резиденция на махараджата на Джайпур. Може би ще се изкушите да вечеряте с махараджата – нещо, което е напълно осъществимо, но би ви излязло доста солено, тъй като тарифите му са високи... Вечеря. Нощувка.

9 ден / Джайпур - Фатехпур Сикри – Агра (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Агра, бившата столица на Моголската Империя, разположена на двата бряга на река Ямуна. Обяд по пътя и посещение на Фатехпур Сикри – Градът на победата. Той е построен от император Акбар в знак на благодарност към един мюсюлмански светец, предсказал раждането на тримата му сина. За кратко е бил столица на Империята, но впоследствие е бил изоставен поради недостиг на водни ресурси. Ще научите и някои любопитни подробности от личния живот на императора. Попътно посещение и на Абанери, където се намира кладенеца Чанд Баори. Тази невероятна квадратна структура е построена през 9 век от крал Чанда с цел да събира и съхранява както подпочвени, така и повърхностни и дъждовни води. Има 13 етажа с по 3 500 тесни стъпала, подредени в съвършена симетрия, които се спускат към дъното с дълбочина над  30 метра. Пристигане в Агра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

10 ден / Агра (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение по изгрев слънце на прочутия Тадж Махал – величествения мавзолей, издигнат от Шах-Джахан в памет на любимата му жена Мумтаз Махал и превърнал се в неувяхващ символ на любовта. Оприличен от великия индийски поет Тагор на “сълза, отронена по бузата на времето”,  този единствен по рода си шедьовър въплъщава в себе си величието на Моголската империя, любовта, философията, мистиката, символиката, техническите постижения, естетическото чудо, математиката и парадоксите -  всички тези елементи, съчетани в едно цяло, го превръщат в най-красивия паметник на света. Обяд. Посещение на Червената крепост. Изградена от червен пясъчник от Акбар като дворец за сина му Джаханджир, тя по-късно е преустроена от Шах-Джахан, създателя на Тадж Махал, с бял мрамор, инкрустиран с полускъпоценни камъни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

11 ден / Агра – Делхи (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Делхи. Обяд по пътя. Посещение на храма Акшардам – най-внушителният хиндуистки комплекс в страната. Огромните му размери (40 м височина, 84 м широчина, 96 м дължина) са причина да бъде включен в Книгата на Гинес за най-големия хиндуистки храм на планетата! Визитката му е направо впечатляваща: построен е само за 5 години с участието на 11000 доброволци, за строежа са използвани 12000 тона бял мрамор, а огромните мраморни плочи са били изпращани за обработка на 500 км от Делхи. На дълга 320 метра стена са инкрустирани статуи на 148 слона в естествен ръст, а само скулптурите на просветители, поклонници, животни и божествени персонажи наброяват 20000. Храмът е заобиколен от езеро, паркове и градини, най-интересната от които е с формата на лотус. Вечерта вастаняване в хотел в Делхи. Вечеря. Време за почивка и  късно освобождаване на стаите.

12 ден / Индия – София
Ранен трансфер до летището. Полет Делхи – София. Пристигане в София.
 
  Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Промо цена* 2998,00 лв 3698,00 лв 2998,00 лв
редовни цени 3 158,00 лв. 3 898,00 лв. 3158,00 лв
 

*Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.

 
За дата 12.11.2019г
Промо цена* 3 298,00 лв. 3 898,00 лв. 3 298,00 лв.
редовни цени 3 498,00 лв. 3 998,00 лв. 3 498,00 лв.

 

*Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.

Цената включва

  Самолетен билет София – Делхи - София;
  Летищни такси в размер на 396 Евро;
  Трансфери летище – хотел – летище;
  10 нощувки в хотели 4*, от които 2 нощувки в Делхи; 2 нощувки в Агра; 2 нощувки в Джайсалмер; 2 нощувки в Удайпур; 2 нощувки в Джайпур
  10 закуски
  10 обяда
  10 вечери
  Разходка със слонове до крепостта Амбър в Джайпур;
  Разходка с рикша из стария град Джайпур;
  Обиколка с местен екскурзовод на Делхи, Джайсалмер, Джодпур, Ранакпур, Удайпур, Пушкар, Джайпур, Фатехпур Сикри и Агра;
  Посещение на храма на Лотуса в Делхи
  Посещение на храма Акшардам в Делхи
  Посещение на кладенеца Чанд Баори
  Посещение на племето Бишнои
  Посещение на Тадж Махал по изгрев
  Всички входни такси на посещаваните обекти по програмата;
  Климатизиран микробус/автобус по време на цялото пътуване;
  Водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване;
  4,94 % такси Индия;
  Застраховка „Защита при пътуване“ с поктиритие 10 000 евро, застраховател „Мондиал Асистанс“.

Цената не включва

  Виза за Индия в размер на 195 лв.( заплаща се лично в посолството);
  Такса обработка на виза – 40 лева( заплащат се задълженително в България);
  Разходка с корабче по езерото Пичола в Удайпур - 25 евро
  Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 78 лева ( заплащат се задълженително в България);
  Бакшиши за камили, слонове, тук-тук, носачи, WC и др - 19 лева (заплащат се задълженително в България);
  Напитки;
  Разходи от личен характер;

  Резервация:
  Депозит в размер на 1500 лева при плащане по редовни цени;
  Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване.
  Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане.

  Допълнителна информация:
  Офертата важи при минимум 20 туриста;
  Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;
  Средно месечните температури през Февруари са около +25 до + 30 градуса по Целзий;
  Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Индия;

  Полетни детайли:
  TK1032  SOF IST  1605 1725                      
  TK  716  IST  DEL 2055  0515+1                    
  TK  717  DEL IST  0655  1130                     
  TK1031  IST  SOF 1350  1510
   
  Срокове за анулации и неустойки:
  От деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
  От 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
  От 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
  Под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
  Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
  Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

За Индия

Република Индия е разположена в южната част на Азия, на юг от Хималаите, на полуостров Индустан. Страната е разделена на 29 щата и 7 съюзни територии, а столица е Ню Делхи. Името на Индия произлиза от древноперсийската дума "синдху", която в миналото е била и историческото название на река Инд. Единствено тук са представени всички световни религии, а свещеният празник на страната - "Кумб Мела", обединява веднъж на всеки 12 години над 120 милиона души. 32 от историческите обекти на страната са включени в списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Климат - субекваториален
Средни температури - 27 °C
Официален език - хинди, английски
Столица - Ню Делхи
Най-голям град - Мумбай
Валута - Индийска рупия (INR)
Население - 1 324 171 354 души
Етнически състав - 73,2% индо-арийски народи, 24,5% народи от дрависката група, 2,1% азиатци
Религия - 80,5% индуизъм, 13,4% ислям, 2,3% християнство, 1,9 сихизъм, 0,8% будизъм
Часова зона -  UTC+5:30
Телефонен код - +91
Internet - .in
Оферта № Е262
Снимка: Artak Petrosyanhttps://unsplash.com
Открий как да пътуваш спокойно и уверено
Снимка: ben whitehttps://unsplash.com
Остани с Business Travel за пътуванията, които те вдъхновяват